portfolio   woningbouw   onderwijs PO   onderwijs VO   zorg   unica   transformatie   in ontwikkeling

26 maart 2014 (article)
Bureau
Onderwijs, zorg en woningbouw – daarin zijn we gespecialiseerd. Niet alleen bouwen we ‘nieuw’, we doen vooral ook veel renovatie, hergebruik en revitalisatie. Uiteraard staan opdrachtgever en gebruiker centraal. En … afspraak is altijd afspraak.

We zijn architecten, maar wel architecten die architectuur net zo belangrijk vinden als een tóp bouwkundige uitwerking, het halen van de planning en binnen budget blijven. Onze grondlegger Bas Treffers hamerde daar al bij de oprichting op, in 1953.

Ruim zestig jaar en honderden projecten later zijn Ronald de Rooij en Kees Jongelie directeur/eigenaar. Zij leiden een vast team specialisten dat ambachtelijke vakkennis en jarenlange ervaring combineert met het verfrissende enthousiasme van ‘jonge honden’.

Architectuur
Gewoon een gebouw bouwen of écht architectuur maken – het verschil is groot maar tegelijk heel subtiel. Architectuur klópt, op alle niveaus. Alles is dan één harmonieus geheel, met evenveel aandacht voor de grote lijn als voor het kleinste detail.

Architectuur heeft een natuurlijke, prettige vanzelfsprekendheid die gebruikers ook als zodanig ervaren, vaak zonder het expliciet te herkennen. Dat heeft niets met geld te maken. Architectuur gaat vooral over zorgvuldigheid, aandacht en vakmanschap.

Topos maakt architectuur, maar zonder een duidelijk eigen ‘stempel’. Ieder ontwerpproces is immers anders. Geen opdrachtgever of gebruiker is hetzelfde, verschillende locaties bieden weer andere aanknopingspunten en kansen. Daardoor is de puzzel anders, en dus ook de uitkomst.

Kernwaarden
Altijd staan we open voor nieuwe ideeën en suggesties – juist óók van anderen. We schatten ze op waarde en gebruiken ze als ze daadwerkelijk iets toevoegen. Voortdurend bewaken we daarbij de kwaliteit, de planning en het budget.

Ieder mens heeft unieke talenten en bijzondere krachten. Die zo goed mogelijk tot ontwikkeling laten komen, dat is ons streven. Dat lukt alleen in een open sfeer waarin iedereen in z’n waarde wordt gelaten en waar respect centraal staat.

De bundeling van al die talenten, krachten en energie maakt dat we uiteindelijk samen gebouwen kunnen ontwerpen – en bouwen – met een kwaliteit die veel hoger is dan iedere partij of individu afzonderlijk ooit zou kunnen.


Kijk voor meer beelden van ons bureau op onze Flickr-pagina

 
 


login