portfolio   woningbouw   onderwijs PO   onderwijs VO   zorg   unica   transformatie   in ontwikkeling

28 maart 2014 (expertise_article)
In de afgelopen zestig jaar hebben we honderden scholen ontworpen en gebouwd. Dat begint met héél goed luisteren. En sfeerproeven op de bestaande school: wat is er goed, wat kan en moet beter? Leidend daarbij is altijd het onderwijsconcept. Onze ervaring met de meest uiteenlopende onderwijsconcepten helpt bij de vertaalslag van onderwijsvisie naar onderwijsgebouw. We weten wat wel kan, en wat niet.

Vaak zit het bestaande gebouw het onderwijsconcept in de weg. In nieuwbouw kan ‘alles’. Zoveel vrijheid is best eng, maar tegelijkertijd stimulerend en spannend. Dat proces begeleiden en faciliteren we. We helpen schoolbesturen, ouders en leerlingen om los te komen en te durven dromen over hun ideale school. Oftewel de plek waar kinderen zich het beste kunnen ontwikkelen.

Samen bezoeken we ook andere scholen. Functionaliteit, flexibiliteit maar ook heel praktische zaken als ‘waar laten we de jassen’ bespreken we aan de hand van die voorbeelden. Dat referentiekader is goud waard in het ontwerpproces dat volgt.

Bekijk onze Primair Onderwijs projecten in de portfolio.
Bekijk onze Voortgezet Onderwijs projecten in de portfolio.


 
 


login