portfolio   woningbouw   onderwijs PO   onderwijs VO   zorg   unica   transformatie   in ontwikkeling

28 maart 2014 (expertise_article)
Topos is sinds de oprichting in 1953 gespecialiseerd in zorggebouwen. Iedere keer stellen we de mogelijkheden van cliënten centraal, oftewel hetgeen ze nog wél kunnen. Je als architect verplaatsen in gebruikers is in de zorg belangrijker dan bij welke opgave ook. Uiteraard mét input van cliënten, verzorgenden én leidinggevenden. Eigenheid is de kern; ontwerpen zijn altijd uniek.

Topos heeft niet alleen veel ervaring met nieuwbouw, maar ook met renovatie en revitalisatie. Die opgave is zeer actueel. Met de groeiende scheiding tussen wonen en zorg, zal er op termijn een einde komen aan verzorgingshuizen zoals we die nu kennen. Dat dwingt instellingen om goed na te denken over hun bestaande bezit én daarvoor plannen te maken.

Upgraden, transformeren of toch sloop en nieuwbouw, dat zal steeds vaker de vraag zijn. Om instellingen bij dat proces te begeleiden en ondersteunen heeft Topos de Quickscan Revitalisering ontwikkeld. Daarmee kunnen snel de conditie én mogelijkheden van een bestaand complex in beeld worden gebracht. We schetsen alle mogelijkheden – functioneel, architectonisch en niet te vergeten financieel.

Bekijk onze zorgprojecten in de portfolio.

 
 


login