portfolio   woningbouw   onderwijs PO   onderwijs VO   zorg   unica   transformatie   in ontwikkeling
Samen op Weg school Alphen aan den Rijn

klik op de foto’s voor meer beelden.  
Op de naastgelegen locatie aan de Irenelaan lag het oude schoolgebouw van de Samen op Weg school. De nieuwbouw van de school vormt een onderdeel van een nieuwe stedenbouwkundige invulling van het totale kavel. Als de oude school gesloopt is zal het kavel worden afgebouwd met appartementencomplex Mooi Irene.
Het schoolgebouw huisvest een 7-klassige school, ruimten voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en een gymzaal. De functies zijn intern met elkaar verbonden maar hebben elk een eigen entree. De gymzaal is apart verhuurbaar in de avonduren. De 7-klassige school is gerealiseerd binnen het genormeerde aantal vierkante meters voor een 6-klassige school omdat de prognose geen grotere school toeliet. In de school zijn op de begane grond zijn drie kleuterlokalen, het speellokaal en de teamruimte gelegen. Op de verdieping de vier groepsruimten en de ruimten voor directie, interne begeleiding en remedial teaching.
De klaslokalen zijn voorzien van systeemwanden. De afmeting en de vormgeving van de lokalen kan hierdoor aangepast worden aan de wensen van het onderwijzend personeel. De systeemwanden zijn eenvoudig te demonteren en weer op te bouwen. Eerder is met deze wanden al ervaring opgedaan in basisschool De Rank in Alphen aan den Rijn.
Het compacte bouwvolume is gemetseld in een karaktervolle, robuuste steen. De massa oogt rustig doordat de donkere kozijnen zijn opgenomen in donkere metselwerkbanden. Waar de buitenzijde stoer en robuust is, vormt de uitsnede van de hoge schoolentree met zijn berkenhouten afwerking een fraaie tegenhanger die je uitnodigt de school in te komen.

Kijk op onze Flickr-pagina voor meer foto's
portfolio: onderwijs PO 
gerelateerd: Ronald de Rooij
 
Mooi Irene Alphen aan den Rijn
 
Hoe flexibel is jouw school?
 


 

< vorige
Brede school De Ontmoeting Den Haag
volgende >
Amaliahof met Julianaschool Leerdam

OPDRACHTGEVER
Esprit Projecten
OMVANG
7-klassige basisschool met voor- en vroegschoolse educatie en gymnastieklokaal
ARCHITECT
Ronald de Rooij
TEAM
ing Jody van Leeuwen, Marco de Jong, ing Peter Hoogendoorn, Henk Jan Bos
REALISATIE
2012
LOCATIE
J.P. Coenlaan 1b, Alphen aan den Rijn
login